Hvad er kontantlån?
Indhold
Et kontantlån er en af de mere populære låntyper på nettet, og som er kendt blandt låntyperne i Danmark. Lånet er kendt for at være hurtigt og nemt. Ordet kontant, refererer til at det er et lån du får udbetalt meget hurtigt.
Det er mange forskellige grunde til, at folk optager et kontantlån. Det kan være at du får en uforudset regning som skal betales med det samme. Måske du har fundet en god pris på en rejse til Paris? Eller måske du mangler penge sidst på måneden. Det er fuldstændigt ligegyldigt hvad pengene skal bruges til, det bestemmer du helt selv.
Et kontantlån er et realkreditlån som har en fast rente igennem hele lånets løbetid. Det udstedes af et realkreditinstitut, men det er også almindeligt i en række andre institutter.
Pengeinstituttet får pengene til lånet ved at sælge obligationer. Når man optager et lån, sker der ofte et kurstab. Når man snakker om kontantlån, bliver et kurstab ved salg af obligationerne til en fradragsberettiget rente. Denne rente bliver trukket fra over lånets løbetid.
Et kontantlån ses som værende; Brugervenligt. Det er nemt at finde priserne og vilkårene for lånet. Du kan ansøge hurtigt og nemt, uden at skulle skrive under på
en masse papirer. Du skal derudover heller ikke være i kontakt med låneudbyderen. Dernæst er der; Hastighed på udbetalingen. En online ansøgning går hurtigt. Det vare som regel 15 min. inden du får svar om du er blevet godkendt. Derefter får du i løbet af kort tid pengene udbetalt.
Hvor meget kan du låne med et kontantlån?
Det er altid forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor meget du kan blive godkendt til at låne. Kontantlån ligger som oftest i omegnen af 5.000–40.000 kr., men du kan hos nogle låneudbydere låne helt op til 400.000 kr. Nogle udbydere tilbyder dog at du kan låne helt ned til 100 kr. Ved lån at et så lavt beløb, refereres det mere som et SMS-lån eller kvikl
ån.
Hvis du overvejer, eller ved at du skal optage et sådant lån, så har vi nogle gode muligheder til dig.
Hos L’easy kan du låne fra 10.000 kr til 50.000 kr. med en løbetid på mellem 12-72 måneder. Med dette lån, har du muligheden for købe det køkken du længe har drømt om, eller til turen til USA. Det er helt op til dig.
Hvis du skal låne et større beløb, kan der ofte være flere krav du skal leve op til. For at finde frem til disse forskellige krav, kan du ovenfor på listen af låneudbydere se de forskellige oplysninger. Det er ydermere også en god ide at sammenligne de forskellige låneudbydere, så du finder frem til det helt rette lån for dig og din økonomi.
Billigste kontantlån
Det nemmeste for dig som vil finde frem til det billigste kontantlån er, at sammenligne de forskellige låneudbydere ovenfor med hinanden. Det er vigtigt at du kigger grundigt på ÅOP’en, som er de samlede omkostninger pr. år du betaler for lånet. Så hvis du f.eks. låner 30.000 kr., så er ÅOP den årlige omkostning du skal give for at låne de penge. ÅOP’en er super vigtig, da det inkluderer de omkostninger og opstartsgebyrer, som du ellers kan have svært ved at gennemskue.
Bedste kontantlån
Når du har besluttet dig for at optage et kontantlån, så går det lynhurtigt. Du kan på bare få minutter ansøge og blive godkendt til at låne, hos en af de mange udbydere som vi tilbyder ovenfor. Pengene går hurtigt og direkte ind på din konto. Derefter er det helt op til dig selv hvad du vil bruge pengene på.
Så hvis du har brug for et lån i dag, så kig lånene ovenfor igennem, og find det lån som passer bedst til dig.
Hvem kan ansøge om et kontantlån?
Der er ikke de helt store krav til hvem som kan ansøge om et kontantlån. Det kræves som ved alle andre lån, at du er mindst 18 år. Vær dog opmærksom på, at nogle låneudbyder kræver en højere mindste alder. Da et kontantlån generelt ikke er beløb i den højere ende, behøver du derfor ikke at være i fast arbejde, have en vis indtjening osv.
Dog er det ikke muligt at optage et lån hvis du står i RKI eller er registreret i Debitor Registret.
Hvad er forskellen på kontantlån og obligationslån
Et kontantlån og et obligationslån er faktisk helt basalt det samme. De tager begge udgangspunkt i salg af obligationer, så de kan skaffe den kapital, som du som låntager skal låne.
Den helt store forskel mellem disse to lån er, ét særligt punkt: Obligationslån optages med et kurstab, hvor der derimod ved et kontantlån generelt ikke forefindes et kurstab. Forskellen på kurstabet gør dog, at disse to finansieringsmetoder er fordelagtige på hver deres måde. Man kan ikke decideret sige, at kontantlån er bedre end obligationslån, eller omvendt. Derimod kan man sige, at begge finansieringsmuligheder passer til forskellige risikoprofiler og løbetider.
Forskellen på kontantlån og obligationslån, ser du på de informationer du får hos begge, inden du optager lånet. Når du låner via et kontantlån, så kender du først til renten og ydelsen på lånet, når kursen på obligationerne, som dit lån skal optages af, bliver fastlåst.
En ting man dog kender inden optagelse af lånet ved et kontantlån, er låneprovenuet, da det ikke har noget at gøre med kursen. Det gode ved et lånet er, at kurstabet bliver om justeret, så tabet bliver overført på rente. Det betyder altså, kurstabet ved et kontantlån medfører en højere rente.
Et obligationslån er derimod anderledes. Ved et obligationslån kender du først låneprovenuet efter at kursen på obligationerne er fastsat. Derimod kender du renten og ydelsen som du skal betale, inden du optager lånet.
Modsat kontantlån, er kurstab ved et obligationslån en dårlig ting. Det skyldes, da jo større kurstab der er, jo mere skal du ud og låne for at opnå det ønskede låneprovenu.
For at opsummere, vil man altså ved et kontantlån med en fastkursaftale sikre sig, at kursen ikke stiger. Ved et obligationslån vil man sikre sig at kursen ikke falder.
Kontantlån vs. kontaktlån
Kontaklån er i bund og grund det samme som et kontantlån. Mange kommer til at skrive kontaktlån i stedet for kontantlån når de søger på nettet. Du kan optage lån i samme størrelse med et kontaktlån, som du kan med et kontantlån. Det eneste der adskiller disse to lån, er så simpelt som navnet.
Det betyder altså, at du med et kontaktlån kan optage de samme låntyper som du kan med et kontantlån. I oversigten ovenfor kan du finde informationer på alle de lån vi tilbyder til begge låntyper.
Kontakt os endelig hvis du har spørgsmål. Vi hjælper dig mere end gerne med at optage et lån.