Kviklån
Indhold
Ansøg om et Kviklån med få klik, Udfyld med Nem-ID og få pengene udbetalt straks.
Vi kan hjælpe med op til 100.000 kr
Ovenfor finder du en samling af landets mest populære kviklån. Du kan ansøge let og enkelt online, alt du skal bruge er dit NemID ved din side, samt dine konto oplysninger – så kan du ansøge ligegyldigt om du sidder I toget, derhjemme eller på ferien.
Kviklån er kendt for dets højere rentesatser end banklån, men ansøgningsprocessen er lettere, og de beder dig ikke stille sikkerhedsstillelse som en bank vil gøre. De eneste krav en kviklåns udbyder vil stille er, at du skal være over 18 år (enkelte over 18). Du må ikke være registreret I RKI. Og du skal have en given indtægt pr. år. Indtægten er som regel ikke særlig høj, men blot så de ved du har en chance for og betale dine penge retur.
Kviklån er den ideele løsning til akut brug
Kviklån er aldrig den ideelle løsning. Men er nogen gange den eneste løsning, hvis du står og SKAL bruge pengene her og nu. Det er en hurtig løsning. Bankerne kan tage uger om og godkende dine ansøgninger og alt papirarbejdet der skal laves inden pengene frigives. Et kviklån er dog noget mere simpelt du ansøger online med dit NemID. Firmaet kører et hurtigt tjek på dig I RKI osv. og godkender dig som oftest indenfor den første time. Såfremt du bliver godkendt har du som oftest pengene på din konto indenfor 48 timer.
Så hvad enten du skal bruge pengene til husleje, varmeregningen, en ny cykel eller en ny sofa. Ja så kan det være den hurtige løsning, men dog ikke den aller billigste.
Find det billigste kviklån hos Lån Online
Der findes rigtig mange forskellige kviklån på markedet, og det kan være svært at finde det bedste og billigste – selv for den bedste. Med internettet følger nemlig et væld af forskellige muligheder for at optage et lån online. Vi har samlet en lang liste over låneudbydere, der tilbyder kviklån. Dette har vi gjort for at gøre det så nemt som muligt for dig at finde den helt rette låneudbyder – vi ved nemlig, hvor uoverskueligt det kan være.
Vi ved også, hvor uoverskueligt det kan være at sætte sig ind i alt det, der er værd at vide om et lån. Der er nemlig rigtig mange ting, der er gode at sætte sig ind i, før man tager skridtet og optager et lån. Herunder kan du læse om alt det, du bør vide om kviklån, inden du ansøger om et. På den måde er du bedst muligt klædt på til det.
Et kviklån er et kvikt lån
Først og fremmest er det relevant at vide: Hvad er et kviklån? Lånets navn beskriver lånets funktion ganske glimrende; et kviklån er nemlig et såkaldt hurtig lån. Det betyder, at der ikke går lang tid, fra du har ansøgt om lånet, til du får svar på din låneansøgning. Hvis du bliver godkendt til at optage et lån, går der ydermere også kun typisk et par bankdage, før pengene er gået ind på din konto og er klar til at blive brugt. Du kan bruge de lånte penge på det, du vil. Det betyder altså, at du kan optage et lån, hvis du står over for nogle uforudsete udgifter, et godt tilbud, et stort ønske, der kan blive indfriet, eller noget helt fjerde.
Et kviklån er altså betegnelsen for et kvikt lån, som du kan optage online. Således er denne låneform et godt alternativ til et forbrugslån i banken, hvor hele låneprocessen typisk er længere og mere kompliceret. Der er dog også nogle ting, du skal være opmærksom på, inden du optager et nyt lån.
Forskellige slags kviklån: Sms lån, hurtiglån og minilån
Kviklån er betegnelsen for en bestemt slags lån. I virkeligheden er et kviklån et forbrugslån, der kan optages hurtigt og nemt online. Under denne beskrivelse hører også andre lån, der kaldes noget andet end kviklån. Disse lån differentierer sig på forskellige måder fra kviklån, men på mange måder minder lånene meget om et kviklån. Den primære forskel på sms lån og minilån over for kviklån er, at du kan låne et langt større beløb, hvis du optager et kviklån.
Derudover kan du også typisk vælge en længere løbetid ved et kviklån, end du kan ved de andre lån. Selvom der findes mange forskellige slags forbrugslån på nettet, er der altså alligevel forskel på dem – og kviklån er en lånetype helt for sig selv. Et kviklån har således sine helt egne fordele og ulemper.
Hvad er forskellen på et kviklån og et forbrugslån i banken?
Der er rigtig mange forskelle på at optage et kviklån på nettet og optage et forbrugslån i banken. En af de bedste måder at forklare forskellene er, at fordelene ved det ene er ulemperne ved det andet. De ting, de fleste ser som fordele ved et kviklån, gør, at lånet typisk er dyrere end et banklån. Et banklån er dog typisk billigere end et kviklån, fordi der ikke følger de fordele med ved et banklån, som der gør ved et kviklån.
I bund og grund er forskellen, at banken løber en mindre risiko ved at låne dig penge, end en låneudbyder af et kviklån gør. Dette skyldes blandt andet, at du typisk skal stille sikkerhed ved et banklån, samt at kreditvurderingen i banken er mere grundig end ved optagelsen af et kviklån.
Hvad kan du bruge et kviklån til?
Noget af det, der er helt særligt ved et kviklån, er, at du kan bruge pengene, du låner, til lige det, du vil. Der er ikke nogen, der skal godkende årsagen til, at du skal låne pengene. Der er altså ikke nogen rådgiver eller lignende, der stille spørgsmålstegn ved din grund til at optage lånet. Det er i sagens natur et almindeligt forbrugslån – lånet optages bare online. Derfor kan du bruge det til forbrug. Herunder hører stort set alt mellem himmel og jord.
Rigtig mange optager et kviklån for at få finansieret nogle drømme. Drømme kan være store, og de kan være små. De kan være nemme at finansiere, og de kan være svære at finansiere. Uanset hvad er drømme, der skal finansieres, en valid grund til at optage et lån.
Brug kviklån til uforudsete udgifter
Mange optager også kviklån for at få dækket nogle uforudsete udgifter. Uforudsete udgifter kan komme i mange forklædninger – men hvis de er nødvendige at betale hurtigt, kan et lån være en god løsning. En uforudset udgift, der kan finansieres af et lån, kan eksempelvis være en tandlægeregning, en dyrlægeregning, en værkstedsregning eller noget helt fjerde. Der kan også komme andre uforudsete udfordringer som for eksempel sygdom.
Du kan også optage et lån, hvis du ikke har mange penge på kontoen i slutningen af måneden. For eksempel kan december måned være hård for de fleste danske økonomier; der er julegaver, julemad, julepynt og meget andet, der skal købes. Derfor kan det være svært at få pengene til at slå til, og et kviklån kan være løsningen.
Har du en helt anden grund til at optage et kviklån? Din grund er sikkert lige så god som de grunde, vi har opstillet. Der er nemlig ingen regler for, hvad et kviklån må bruges til. Du behøver ikke at lade dig begrænse, og du er helt anonym, når du optager et kviklån bag skærmen. Du skal altså ikke fortælle låneudbyderen, hvad du skal bruge kviklånet til. Dette er en stor tryghed for mange, der vælger at optage et lån.
Hvad er kviklån helt konkret?
Hvad kviklån er, ligger ret åbenlyst i selve navnet: Kviklån. Det er, kort sagt, et lån, du meget hurtigt kan få. Ud over, at det går kvikt, inden du har pengene stående på din konto, så er det også virkelig hurtigt og nemt at ansøge om.
Når du har ansøgt, så går der nærmest ingen tid, inden du får et svar på, om du er blevet godkendt til det lån, du har søgt om. Når først det er i orden, så går der ikke længe, inden beløbet tikker ind på din konto.
Et kviklån betyder et lån, der går kvikt at få.
Hvem kan optage et kviklån?
Som udgangspunkt kan alle personer over 18 år optage et lån online. Idet der er så mange forskellige udbydere af kviklån, varierer kravene til låntageren også fra udbyder til udbyder. Du vil altså opleve, at nogle udbydere stiller flere krav end andre. Du vil måske også opleve, at nogle låneudbydere stiller andre krav end dem, vi har opstillet som de gængse. Hvis du vil godkendes til at optage et kviklån, er de gængse krav typisk:
- Du skal have et gyldigt NemID. Det skal du, fordi du skal bruge dit NemID, når du skal søge om og underskrive låneaftalen.
- Du skal have en dansk bankkonto. De fleste låneudbydere af kviklån i Danmark vil udbetale penge til danske bankkonti.
- Du skal have aktive kontaktoplysninger. Det betyder, at du skal have en aktiv e-mailadresse, et aktivt telefonnummer og bo på en adresse, der ikke er beskyttet. Din adresse skal desuden være registreret i folkeregistret. Låneudbyderen skal have dine kontaktoplysninger for sin egen skyld. Således kan låneudbyderen komme i kontakt med dig, hvis der er eventuelle udfordringer ved lånet.
Det er vigtigt at huske, at disse krav kan variere meget. Nogle udbydere vil stille flere krav, mens andre ikke vil stille mange. Nogle vil også stille helt andre krav.
Kan man optage et kviklån som 18-årig?
Det er bestemt muligt at optage et kviklån, hvis du er 18 år. Der kan dog være nogle skærpede regler, hvis du vil optage et lån som 18-, 19- eller 20-årig. For eksempel kan det være svært at finde et lån uden sikkerhed, hvis du er 18 år. Dette skyldes primært, at låneudbyderen vil være sikker på, at du kan betale lånet tilbage rettidigt, og som ung har man typisk færre penge at gøre godt med. Desuden er det kun nogle låneudbydere af kviklån, der tilbyder lån til unge.
Disse udbydere er dog slet ikke umulige at finde. Du kan derfor også sagtens gå på jagt mellem udbyderne for at finde det bedste lån til unge, selvom du er under 21 år. De fleste udbydere af kviklån sætter grænsen ved enten 21 år eller 25 år, men låneudbyderne, der sætter grænsen ved 18 år, findes også – det gælder blot om at finde dem.
Skærpede regler ved kviklån
Uanset hvor gammel du er, og hos hvilken udbyder du ansøger om et kviklån, er der en række regler, der skal overholdes. Der er altså nogle faste krav, du skal være opmærksom på. Disse krav går igen hos langt de fleste udbydere.
Først og fremmest skal du angive din alder, når du ansøger om et lån. Du skal nemlig være myndig, hvis du vil gøre dig forhåbninger om at optage et lån online. Nogle udbydere sætter deres aldersgrænse for kviklån ved 18 år, mens andre låneudbydere sætter deres grænse ved optagelse af kviklån ved 20 år, 21 år eller 25 år. Uanset om udbyderen sætter aldersgrænsen for lån ved 19 år, 25 år eller noget helt tredje, skal du dog være klar til at angive din alder for at kunne optage lånet.
Hvilke lånevilkår har de forskellige?
Lånevilkårene kan som sagt variere noget. Det bør du sætte dig godt ind i, inden du trykker på “send låneanmodning”. Det er vigtigt at acceptere et lån og dets vilkår med åbne øjne, så du er forberedt på, hvornår og hvordan det lånte beløb skal betales tilbage. Så kommer der ikke ubehagelige overraskelser i den forbindelse.
RKI godtages ikke til kviklån
Udover at angive din alder skal du også oplyse, om du er registreret i RKI. RKI, som er forkortelsen for Ribers Kredit Information, er et register, hvor virksomheder kan se, om en person har et eller flere udeståender med kreditorer. De fleste låneudbydere vil ikke godkende din låneansøgning, hvis du er registreret i RKI. Dette skyldes, at det mindsker låneudbyderens sikkerhed for, at lånet vil blive tilbagebetalt til tiden. Hvis du er registreret i RKI, vil du altså få svært ved at optage et kviklån.
Du skal derfor først sørge for at betale dine udeståender, så dit navn bliver slettet fra registret. For låneudbydere det nemlig ikke noget, om du før har været registreret.
Som et sidste krav skal du hos de fleste låneudbydere angive din månedlige indkomst. Dette skal du af den simple grund, at du skal kunne sandsynliggøre over for låneudbyderen, at du kan betale lånet tilbage. Hvis du har en god, stabil indkomst, er der stor sandsynlighed for, at du vil blive godkendt som låntager. Du kan dog også blive godkendt, selvom du har en svingende indkomst. Desuden er det ofte en fordel, hvis du har fællesøkonomi og er gift, fordi der så typisk er en større sandsynlighed for en sund økonomi med et større månedligt rådighedsbeløb.
Lån penge kvikt og hurtigt
Det er ikke altid og i alle situationer, at et kviklån er den mest optimale lånetype. Hvis du ved, hvad du skal bruge pengene til, og du dermed har fastlagt dit behov, kan du vurdere, om et kviklån er den bedste mulighed for dig.
Hvis du har brug for pengene indenfor kort tid – altså hvis du står overfor en forholdsvis akut udfordring – kan et kviklån være en god løsning. Et kviklån er nemlig en lånetype, hvor du får pengene til rådighed meget hurtigt.
Hvis du vil betale din gæld af over en længere periode, kan et kviklån også være en god mulighed. Jo længere løbetid du vælger, jo dyrere bliver lånet i sidste ende. Dog kan det sagtens betale sig at vælge en lang løbetid, hvis det betyder, at du så er sikker på at kunne betale kviklånet tilbage rettidigt. Hvis du ikke har mange penge om måneden til rådighed til afvikling af gæld, er det altså en mulighed med et kviklån. Dette skyldes, at kviklånsudbyderne er meget samarbejdsvillige, når det kommer til løbetid på lån. Den store konkurrence på markedet er nok den primære årsag til dette.
Overvej et andet lån
Hvis du blot mangler et meget lille beløb, og du kan betale lånet af indenfor en meget kort periode, bør du måske overveje et andet lån. For eksempel er et sms-lån skræddersyet til små lån, der kan afvikles hurtigt.
Hvis du skal låne penge til at finansiere et hus eller lignende, der ikke er forbrug, vil det også være en god ide at spørge banken om et lån først. Her vil du skulle stille sikkerhed for lånet, men renten vil til gengæld være lavere.
Optag kviklån på 5.000 eller 300.000 kroner
En af grundene til, at et kviklån er et meget populært lån, er, at lånet er meget bredt. Du kan nemlig optage det beløb, du har behov for. Nogle udbydere tilbyder faktisk kviklån fra 5.000 kroner til 300.000 kroner. Derfor kan de fleste altså få dækket deres behov gennem et kviklån. Det er forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor meget du kan låne. I vores sammenligning af kviklån kan du hurtigt få et overblik over, hvor meget du kan låne hos de forskellige udbydere. Det er meget overskueligt og nemt for dig.
Når du skal finde ud af, hvor mange penge du skal låne, skal du gå ud fra dit eget behov. Du skal altså låne, så du kan få dækket dit behov. Ofte er det fristende at låne flere penge, end det i virkeligheden er nødvendigt. Dette anbefaler vi dog ikke, da du således hurtigt kan få oparbejdet en større gæld. Du bør altså finde ud af, hvad lånet skal finansiere. Derefter kan du se på, hvor meget finansieringen skal koste – og derefter kan du tage stilling til, hvor meget du ønsker at låne.
Hvor hurtige er kviklån?
Som vi afdækkede tidligere, er et kviklån et kvikt lån. Det er altså et lån, der er hurtigt at optage. Hele låneprocessen er faktisk utrolig hurtig ved kviklån. Det betyder også, at du kan dække akut opståede situationer ved at optage et kviklån. Men hvor hurtigt er det i virkeligheden at optage et kviklån?
Før i tiden var det ekstremt hurtigt at optage et kviklån. Faktisk kunne du se pengene glide ind på din konto ganske få timer eller en dag efter, at du havde ansøgt om og fået godkendt lånet. Det er i dag slet ikke muligt at optage et kviklån med udbetaling samme dag hos nogle låneudbydere.
I januar 2017 trådte en ny lov dog i kraft. Loven fastlagde et minimum på 48 timer, før du kan få dine penge udbetalt. Du har altså nu en såkaldt ”tænkepause” på 48 timer, fra du har ansøgt om et kviklån, til pengene står på din konto. Denne lov er vedtaget for, at færre danskere optager kviklån, som de ikke kan betale. Derfor skal du altså blot se denne lov som en hjælp, selvom det kan virke irriterende, at pengene ikke bare står på din konto efter ganske få timer, ligesom de gjorde før i tiden.
Et af de hurtigste lån
Selvom du altså skal vente minimum 48 timer på, at pengene går ind på din konto, er et kviklån stadig en af de hurtigste lånetyper, du finder. Du kan sammenligne et kviklån med et forbrugslån i banken. Hvis du skal optage et lån i banken, kræver det først og fremmest et møde med din bankrådgiver. Bankrådgiveren skal lave en grundig kreditvurdering af dig. Alene denne proces kan tage lang tid. Fra lånet så er godkendt, går der typisk omkring 14 dage, før pengene er til rådighed. Således er 48 timer altså ikke lang ventetid på et lån. Og derfor er hurtige kviklån noget, som mange danskere foretrækker.
Først og fremmest er det rart, at du ikke skal vente lang tid på at få at vide, om du kan optage et lån. Dernæst er det en lettelse for mange, at de ikke skal gå og vente på, at pengene tikker ind på kontoen. De fleste låneudbydere af kviklån vil være så hurtige som muligt. Det betyder også, at du typisk kan være sikker på, at pengene står på din konto meget kort tid efter, at de obligatoriske 48 timer er gået. Et kviklån med hurtig udbetaling er altså stadig en realitet. Selvom kreditaftaleloven siger, at der skal gå de obligatoriske 48 timer.
Hvad koster et kviklån?
Det er umuligt at sige, hvad et kviklån koster. Prisen på et kviklån varierer nemlig naturligvis fra udbyder til udbyder. Det er blot vigtigt at være opmærksom på, at det altid koster noget at låne penge; et kviklån er altså ikke gratis.
Det er også svært at finde billige kviklån. Dette skyldes primært de mange fordele, der følger med et kviklån. Disse fordele gør nemlig, at låneudbyderens usikkerhed er forholdsvis høj, og derfor er låneudbyderen nødt til at indkræve renter, der er forholdsvist høje.
Du kan se prisen på et kviklån via ÅOP. ÅOP kan siges at være den samlede pris på lånet, og det er derfor også dette tal, du skal bruge, når du sammenligner kviklån.
Hvis du sammenligner prisen på forskellige lån, har du gode muligheder for at finde det billigste kviklån – og måske også det bedste kviklån.
Det, der primært påvirker prisen på et kviklån, er renten. Renten er den største udgift ved et lån. Et kviklåns rente vil variere af flere grunde. Først og fremmest er renten en af de ting, udbyderne kan konkurrere på, da et kviklån med lav rente naturligvis, som udgangspunkt, er mere favorabelt end et kviklån med høj rente, fordi det oftest er billigst.
Kviklåns renter – og størrelsen på dem – kan dog også variere alt efter, om du vælger et lån med en fast eller variabel rente.
Kviklån med renter, der er faste eller variable
Om et kviklån har en lav rente eller en høj rente afhænger også af, om kviklånet har en fast eller en variabel rente. Hvis renten er fast, vil den som udgangspunkt være højere, end den vil på et tilsvarende lån med en variabel rente. Dette skyldes, at låneudbyderen vil være sikker på ikke at tabe penge, hvis markedsrenten stiger. På længere sigt kan et fastforrentet lån altså vise sig at være det billigste, hvis markedsrenten overstiger renten.
Findes der et billigt kviklån?
Det må ikke lyde som om, at det er umuligt at finde et billigt kviklån. Kviklån og lave renter kan nemlig godt gå hånd i hånd. Nogle gange kræver det blot lidt forarbejde at finde det billigste lån. Billige kviklån findes hos nogle låneudbydere; det gælder blot om at finde de rigtige låneudbydere. Derfor kan ”billig” og ”kviklån” altså godt være to ord, der passer sammen. Du skal bare være opmærksom på, at kviklån sjældent er så billige som banklån. Du får dog mange andre fordele ved et kviklån, som du så ikke får ved et lån i banken.
Sådan finder du det billigste kviklån
Vi har været inde på, at det kan være svært at finde et billigt kviklån – men derfor kan du naturligvis godt gå efter at finde det billigste. Herunder får du nogle tips til, hvordan du netop kan finde det billigste kviklån, inden du låner. Du skal dog vide, at der er flere ting, du skal være opmærksom på ved kviklån. Prisen på lånet og rentens størrelse er altså ikke det eneste, du skal kigge på. Du skal eksempelvis også se på lånets ydelse, løbetiden og udbetalingstiden.
Ansøg om nye kviklån
Hvis du vil finde det billigste kviklån, er der én ting, der er sikker: Du skal ikke kun ansøge hos én låneudbyder. Hvis du vil finde det billigste kviklån, skal du sende låneansøgninger til flere låneudbydere. Når du har sendt låneansøgningerne afsted, kan du sagtens ansøge om nye kviklån.
Det er nemlig vigtigt at huske, at en låneansøgning er uforpligtende. Når du har sendt en låneansøgning, kan du se alle vilkår for lånet på dit lånetilbud. Du kan også bruge vores sammenligningstjeneste til at sammenligne kviklån. Vores oversigt over kviklån giver nemlig et godt billede af, hvilke låneudbydere der tilbyder hvad. Vi er her altså for at hjælpe dig med at finde det bedste og billigste kviklån.
Hvornår har jeg så pengene?
Det er lidt forskelligt fra udbyder til udbyder, hvor hurtigt du kan regne med at have pengene til disposition. For nogle firmaers vedkommende reklamerer de med, at du har dem allerede efter få minutter. Andre har brug for noget mere tid, inden du kan have beløbet.
Uanset de enkelte udbyderes ekspeditionstid, så kan du være helt sikker på, at det er væsentligt hurtigere, end for eksempel en bank kan bevilge og udbetale et lån.
Betyder hastigheden noget, så er et kviklån den ideelle låneform for mange.
Er det dit første kviklån? Få første kviklån gratis
Det lyder måske som om, at vi laver sjov, men det gør vi altså ikke. Hvis det er første gang, du optager et kviklån, er der en chance for, at du kan optage et gratis lån. Dette lyder måske for godt til at være sandt, især fordi vi lige har nævnt, at det aldrig er gratis at låne penge. Den er dog god nok – der er nogle låneudbydere, der giver kviklån væk som gaver. Hvis du vil have et gratis kviklån, er der nogle særlige låneudbydere, du skal lede efter. Disse låneudbydere reklamerer typisk med, at du kan få dit første kviklån gratis. Du skal dog være opmærksom på, at der ofte er et maksimumbeløb på under 10.000 kroner, hvis du vil låne dit kviklån gratis.
Løbetiden er kort på et kviklån
Derudover er løbetiden ofte kort, og muligheden for afdragsfrihed er der ikke. De fleste rente- og gebyrfrie lån skal faktisk allerede betales tilbage efter 30 dage. Hvis du kan betale dit kviklån på 30 dage, kan du altså få et gratis lån, hvis du ikke har lånt før. Det er dog meget vigtigt, at du kan betale dit rente- og gebyrfrie kviklån af indenfor 30 dage, da der ellers vil blive pålagt høje renter og gebyrer. Således kan et kviklån altså gå fra at være gratis til at blive meget dyrt.
Hvis du kan opfylde alle krav, og du leder efter et lille kviklån, som du kan tilbagebetale hurtigt, bør du overveje at kigge efter en låneudbyder, der tilbyder gratis lån.
Hvad er en kreditvurdering?
Når du ansøger om et kviklån, er der flere faser, du skal igennem. Først og fremmest skal du naturligvis finde frem til de låneudbydere, du vil ansøge om lånet hos. Selvom du kun skal optage ét kviklån, anbefaler vi, at du sender låneansøgninger til flere låneudbydere. Når du har fundet de rette låneudbydere, skal du udfylde låneansøgningen. De fleste låneudbydere vil her kræve, at du fremsender dine seneste lønsedler, og dette skyldes, at låneudbyderen skal lave en kreditvurdering af dig.
Men hvad er en kreditvurdering egentlig?
En kreditvurdering er en vurdering, som kreditoren laver af dig, inden du kan låne penge. Kreditvurderingen har til formål at mindske risikoen for låneudbyderen. Når låneudbyderen laver en kreditvurdering af dig, vil låneudbyderen nemlig vurdere, om de mener, at du kan betale lånet tilbage rettidigt. Altså vil din økonomiske situation blive vurderet for at sikre, at låneudbyderen får sine penge til tiden.
Kreditvurderingen bliver lavet af låneudbyderen til fordel for låneudbyderen. Du kan dog også se på kreditvurderingen som en fordel for dig. Hvis du får godkendt kreditvurderingen, er der større chance for, at du rent faktisk er egnet til at optage et lån. Chancen for, at du vil kunne betale lånet tilbage, er altså størst, hvis du får godkendt din kreditvurdering. Der er jo netop en grund til, at kreditvurderingen finder sted. Hvis kreditvurderingen ikke godkendes, betyder det, at din økonomi måske ikke er stabil nok til at optage et lån i øjeblikket – og således kan låneudbyderen have reddet dig fra dyre morarenter og gebyrer.
Kan man optage et kviklån uden kreditvurdering?
Nogle synes, at en kreditvurdering kan være grænseoverskridende, fordi økonomi er noget privat. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at kreditvurderingen ved et kviklån dog ikke er lige så omfangsrig, som hvis du optager et lån i banken. Hvis du ansøger om et lån i banken, vil hele din økonomiske situation og fortid blive gennemgået for at se, om du er en god låntager. Eller om du vil blive en god låntager. Når du skal kreditvurderes til et kviklån, vil du være anonym. Du vil altså ikke skulle sidde overfor en bankrådgiver og gennemgå din økonomiske situation.
Det er svært at finde en låneudbyder af et kviklån, der ikke vil lave en kreditvurdering af dig, inden din låneansøgning godkendes. Selvom det er svært at finde en låneudbyder, der ikke kræver en kreditvurdering af dig, er det muligt. Du kan altså godt finde kviklån uden kreditvurdering. Kviklån uden kreditvurdering er ofte kviklån uden dokumentation. Du skal således ikke fremsende lønsedler og lignende, når du laver din låneansøgning. Hvis du vil finde et kviklån uden kreditvurdering, skal du lede efter et lille lån, hvor låneudbyderen ikke løber en for stor risiko ved at låne dig penge. Ved kviklån på større beløb vil det være meget svært at finde en låneudbyder, der vil godkende låneansøgningen uden at lave en kreditvurdering af dig.
Hvorfor skal man stille sikkerhed?
Når du stiller sikkerhed for et lån, betyder det, at låneudbyderen kan tage pant i et eller flere af dine aktiver. Dette gør låneudbyderen for at mindske sin egen risiko. Hvis du en dag får svært ved at betale lånet tilbage, vil låneudbyderen nemlig tage det aktiv, du har stillet som sikkerhed. Ofte vil aktivet så blive solgt for, at låneudbyderen kan inddrage nogle af de penge, du skylder.
Der er mange ting, du kan stille sikkerhed med. Du kan for eksempel stille din bil som sikkerhed, friværdien i dit hus eller sommerhus, kunst eller noget helt andet. Det eneste krav er, at værdien af aktivet skal kunne indfri dele af eller hele gælden. Derfor skal aktivet naturligvis også være noget, der kan sælges.
Hvis du stiller sikkerhed for dit lån, bliver låneudbyderens risiko, som nævnt, mindre. Det betyder, at lånet typisk bliver billigere. Hvis du stiller sikkerhed for lånet, kan du dog risikere, at du mister noget meget værdifuldt, hvis du en dag får svært ved at indfri din gæld. Som udgangspunkt tænker du nok, at du ikke får svært ved at indfri din gæld – men husk, at uforudsete ting kan ske for alle. En fyring eller sygdom kan for eksempel gøre, at du kan få svært ved at betale dine ydelser rettidigt.
Kan man optage et kviklån uden sikkerhed?
Det er faktisk muligt at optage et kviklån uden sikkerhed. De fleste udbydere af kviklån kræver ikke, at du stiller sikkerhed for lånet. Det betyder, at din risiko falder, men at låneudbyderens risiko stiger. Med et kviklån behøver du altså ikke at være bange for, at låneudbyderen vil tage pant i et af dine aktiver og sælge det, hvis du en dag får svært ved at betale dine ydelser. Du kan derimod sove roligt om natten velvidende om, at du ikke skal gå fra hus, hjem eller bil, fordi dit liv ændrer sig i en uforudset retning.
Det er dog vigtigt at pointere, at det varierer fra låneudbyder til låneudbyder, om du skal stille sikkerhed for lånet. Hvis du skal optage et kviklån på et højt beløb, er der større sandsynlighed for, at låneudbyderen vil kræve sikkerhedsstillelse fra dig. Generelt er det dog snarere undtagelsen end reglen, at der skal stilles sikkerhed for lånet.
Lån hurtigt – det er muligt at fortryde
En af fordelene ved et kviklån er, at det er hurtigt at optage. Den nye lov, der trådte i kraft den 1. januar 2017, betyder som nævnt, at du har en længere betænkningstid end tidligere. Der går nemlig 48 timer, før du kan have pengene på din konto. Alligevel er et kviklån et meget hurtigt lån, og den hurtige låneproces kan måske være medvirkende til, at du kan fortryde dit lån. Hvis du optager et kviklån i Danmark, kan du gøre brug af din fortrydelsesret, hvis du fortryder lånet. Som forbruger har du således altid 14 dages fuld returret på dit lån. Hvis du, inden de 14 dage er gået, kan betale hele lånebeløbet ud, skal du altså ikke betale renter og gebyrer.
Nogle bruger fortrydelsesretten med vilje. Dette kan for eksempel være tilfældet, hvis de mangler penge sidst på måneden, men de ved, at de får penge igen indenfor 14 dage. Hvis dette er gældende, kan låntageren nemlig optage lånet, bruge pengene og fortryde lånet igen. Låntageren skal så bare betale hele lånebeløbet tilbage med de penge, der kommer ind på kontoen.
Kontakt låneudbyderen hvis du fortryder
Hvis du fortryder dit lån, skal du kontakte låneudbyderen. Denne vil bekræfte over for dig, at lånet er annulleret, såfremt du betaler hele lånebeløbet til tiden. Hvis du ikke betaler hele lånebeløbet til tiden, kan der løbe endnu højere renter og gebyrer på end på det oprindelige lån. Derfor skal du altså også kun fortryde dit lån, hvis du er sikker på, at du kan betale hele beløbet tilbage indenfor de 14 dage.
Fordele ved et kviklån
Vi har været inde på nogle af de fordele, der er ved at optage et kviklån. Der er nemlig rigtig mange fordele forbundet med at optage et kviklån. Derfor er et kviklån også en meget populær lånemulighed i Danmark. Herunder har vi samlet nogle af de mange fordele, der er ved at optage et kviklån – for at gøre det overskueligt for dig.
Nye kviklån er hurtige at optage
En af de helt store fordele ved et nyt kvikt lån er, at det er hurtigt at optage. Fra du finder ud af, at du vil optage et kviklån, til pengene står på din konto, går der ganske kort tid. Dette betyder, at du ikke skal gå i flere dage eller uger og vente på, at pengene faktisk er til din rådighed. Et kviklån kan altså indfri behov, der opstår pludseligt, hvorfor rigtig mange finder det fordelagtigt med et kviklån. Grunden til, at et kviklån er så hurtigt at optage, er, at hele låneprocessen er hurtig.
Det er hurtigt at finde den rette låneudbyder, hvis du gør brug af vores side. Det er også hurtigt at sende en låneansøgning, og de fleste låneudbydere svarer på din låneansøgning indenfor ganske få timer. Derfra går der kun 48 timer, før pengene står på din konto og er til din rådighed. Det er altså virkelig en hurtig proces hele vejen igennem.
Det er nemt at optage et kviklån
At optage et kviklån kræver ikke meget snilde. De fleste kan finde ud af det, fordi processen er så enkel og nem. Der skal ikke sendes mange oplysninger til låneudbyderen, og dette gør det hele meget nemmere. Det eneste, du skal bruge, når du skal ansøge om et kviklån, er adgang til internettet, dit NemID og eventuelt dine seneste lønsedler.
Når du har dette på plads, er det bare at gå i gang og følge den enkle proces, der er ved den givne låneudbyder. Selvom optagelsen af et kviklån foregår elektronisk, kan du altid kontakte låneudbyderen, hvis du er i tvivl om noget. Dette giver en stor tryghed for dem, der ikke er så erfarne i brug af internettet.
Hvordan gør jeg, hvis jeg vil tage et kviklån?
Det er ikke svært at optage et kviklån. Først finder du den låneudbyder, som du synes, passer bedst til dig. Når du har læst dig til deres vilkår, så kan du simpelthen ansøge om et lån direkte på deres hjemmeside. Du skal sådan set bare udfylde felter med din alder og det beløb, du ønsker at låne. Så er du videre. Sværere er det ikke.
Det er altid en god idé at sætte sig godt ind i lånevilkårene, så du er med på, hvordan og hvornår de lånte penge skal betales tilbage. Der kan for eksempel være forskel på, hvor meget du skal betale i renter og på, hvor mange år lånet skal betales tilbage over.
Bliver du godkendt til at låne det beløb, du har ansøgt om, så går der typisk meget kort tid, inden du har beløbet til rådighed. Det kan ikke være nemmere.
Du kan være anonym
Når du optager et kviklån, kan du selvfølgelig ikke være helt anonym – du skal nemlig angive dine kontaktoplysninger. Alligevel er du dog anonym, fordi låneudbyderen ikke får kendskab til, hvem du er. Låneudbyderen vil se et navn, men de vil ikke se, hvem du er. Du skal således ikke sidde overfor en låneudbyder og argumentere for, hvorfor du skal godkendes til at låne. Du skal heller ikke sidde overfor låneudbyderen, mens denne foretager en kreditvurdering af dig.
Det er en behagelig måde at låne på, som rigtig mange sætter stor pris på. Det kan nemlig være både grænseoverskridende og angstprovokerende at skulle sidde overfor en person, som skal vurdere din økonomiske situation fra ende til anden.
Kviklån uden sikkerhed – giver en god sikkerhed
Når du optager et kviklån, skal du, som før nævnt, sjældent stille sikkerhed for lånet. Dette betyder, at du ikke skal være bekymret for, om du må gå fra hus og hjem, hvis du ikke kan betale lånet tilbage til tiden. Det kan give ro i maven at vide, at man ikke har stillet sikkerhed for lånet. Desuden er det en fordel, fordi du så ikke behøver at eje noget af værdi for at kunne optage et kviklån.
Igen er det vigtigt at pointere, at der ved nogle kviklån skal stilles sikkerhed. Dette forekommer typisk, hvis du vil optage et kviklån på et stort beløb.
Hvorfor skal jeg vælge et kviklån?
Du skal vælge et kviklån, hvis du akut har brug for et lån, og du ikke nødvendigvis behøver at gøre rede for, til hvad og hvorfor du har brug for det.
Du skal vælge et kviklån, fordi det netop er hurtigt og meget nemt at få etableret. Og du er videre i livet.
Man kan ikke sige noget generelt om, hvem det er, der tager et kviklån. Alle er velkomne til at ansøge, og alle er potentielle låntagere. Det kan være alle typer, der pludselig har brug for en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Lige fra den unge studerende til den ældre borger.
Hvis det er noget, der skal gå stærkt, så kan det være svært at vente på bankernes behandling af en låneansøgning, og det kan være, at du slet ikke kan komme i betragtning til et banklån. Så er det så meget nemmere med et kviklån. Her har du pengene stort set med det samme.
Kviklån uden kreditvurdering er ikke altid en fordel
Når du vil optage et kviklån, vil låneudbyderen foretage en kreditvurdering af dig. Dette skyldes blot, at låneudbyderen vil være sikker på, at du er kreditværdig. Kreditvurderingen, der sker forud for optagelsen af et kviklån, sker dog ikke på et lige så grundigt grundlag, som det for eksempel gør i banken. Når du vil optage et kviklån, skal du typisk blot dokumentere din lønindkomst. Og således bliver kreditvurderingen foretaget ud fra din nuværende økonomiske situation. At der alligevel foretages en kreditvurdering, er en fordel for dig. Således kan du nemlig også selv være sikker på, at du kan betale lånet tilbage retmæssigt.
Ulempen ved et kviklån: Renten er høj
Som vi før har været inde på, er det de mange fordele ved kviklånet, der skaber den primære ulempe; nemlig at renten på kviklån typisk er forholdsvis høj. Kviklånet er altså i mange tilfælde et dyrere lån, end et banklån er. Dog følger der så mange fordele med kviklånet, at disse fordele for mange opvejer den primære ulempe. Renten på et kviklån er forholdsvis høj, fordi låneudbyderen løber en høj risiko – og du løber en forholdsvis lille risiko. I og med at låneudbyderen ikke laver en grundig kreditvurdering med hele din økonomiske situation som grundlag, er risikoen for, at kreditvurderingen er fejlagtig, større.
Således løber låneudbyderen altså en risiko, der kan betyde, at de ikke vil få deres afdrag til tiden. Derudover bliver et lån automatisk dyrere, når du ikke stiller sikkerhed for det – dette gælder uanset, om du låner i banken eller online. Når du ikke stiller sikkerhed for et lån, løber låneudbyderen nemlig en risiko ved at tilbyde dig et lån. Til gengæld kan du altså sove trygt om natten. Derfor skal du også overveje, om den højere pris for et kviklån går lige op med de fordele, der er forbundet med det.
Hvad skal du vide, inden du låner?
Der er mange ting, der er gode at vide, inden man optager et kviklån. Der er nemlig rigtig mange ting, der skal overvejes, så man ikke træffer den forkerte beslutning. Hvis man træffer den forkerte beslutning og låner penge, man ikke har råd til at tilbagebetale, kan det have store økonomiske konsekvenser. Derfor er der også en række ting, vi vil råde dig til at gøre og overveje, inden du ansøger om kviklån hos låneudbydere. Og især inden du godkender et lånetilbud. Det kan aldrig skade at være for godt forberedt. Og jo mere du har overvejet lånet, jo mere sikker kan du føle dig. En sikker mavefornemmelse er da også altid en fordel, når der skal tages beslutninger, der påvirker økonomien.
Kontakt låneudbyderen, hvis du er i tvivl
Hvis du er i tvivl om noget omkring et kviklån, er det en rigtig god ide at tage kontakt til låneudbyderen. De vil med glæde svare på dit spørgsmål. Og intet spørgsmål er dumt. Det er vigtigt selv at have styr på sit lån. Men det kan være svært, hvis man ikke har lånt penge før. Eller hvis det er første gang, man optager et kviklån. Derfor skal du vide, at du altid nemt kan komme i kontakt med låneudbyderne. De vil med glæde hjælpe dig, hvis du har spørgsmål. Faktisk har rigtig mange låneudbydere i dag en chatfunktion på deres hjemmeside, fordi de netop er vant til at modtage spørgsmål fra forbrugerne.
Få overblik over din økonomi
På vores side kan du se en oversigt over kviklån. Inden du gør brug af oversigten, er det dog en god ide, at du selv skaber et overblik over din økonomi. Dette kan du gøre ved at lave et realistisk budget over dine indtægter og udgifter. Når du har et overblik over dine indtægter og udgifter, kan du nemlig se, hvor stort et rådighedsbeløb du har om måneden. Dermed kan du også se, hvor mange penge du kan afdrage på gælden, uden at det ruinerer dig.
Når du skal lægge et budget, er det vigtigt, at budgettet er realistisk. Du må også hellere overbudgettere med flere udgifter eller lavere indtægt end det, der i virkeligheden er sandt. Således er du sikker på, at der er rum nok i din økonomi til uforudsete udgifter eller fald i indtægten.
Hvis du ikke selv er god til at lægge et budget, er det en god ide at få hjælp. Du kan enten bede din bankrådgiver eller en uvildig rådgiver om hjælp til at lægge et budget. Således er du sikker på, at det bliver gjort rigtigt. Resultatet vil altså være validt, og du vil kunne se, hvor meget du har råd til at afdrage hver måned.
Sammenlign kviklån
Inden du begynder at sende låneansøgninger ud, er det en god ide, at du danner dig et hurtigt overblik over nogle forskellige kviklån. Således ved du nogenlunde, hvad du kan forvente, når den reelle søgning går i gang. Når du først skal sende din låneansøgning afsted, er det en god ide at sende flere til forskellige låneudbydere. Når du får lånetilbuddene, kan du således sammenligne dem og finde det rette lån. Der er flere ting, du bør sammenligne, når du sammenligner lån.
Først og fremmest er det en god ide at sammenligne lånenes ÅOP. Dette tal viser dig den samlede pris på lånet inklusive både renter og gebyrer. Det lån, der har den laveste ÅOP, vil således være det billigste lån.
Dog er det ikke kun prisen på lånet, der er vigtig. Det er en god ide at sammenligne lånenes løbetid. Et dyrt lån kan nemlig godt have mindre månedlige ydelser, mens et billigt lån har større månedlige ydelser. Hvis den månedlige ydelse er for stor, vil du få svært ved at betale lånet tilbage. Og således bliver det dyrere end oprindeligt antaget.
Du kan også med fordel sammenligne, hvor hurtigt lånene udbetales. Hvis dette er relevant for dig. Hos de fleste udbydere online bliver et kviklån dog udbetalt efter 48 timer. Og derfor er der typisk ikke den store forskel fra udbyder til udbyder. Men hold alligevel øje med dette.
Vil du have et kviklån uden sikkerhed?
Der er mange forskellige lånemuligheder, og derfor skal du naturligvis overveje, om et kviklån er den rigtige lånemulighed for dig. For eksempel skal du tænke over, om din risikovillighed passer med et kviklån. Hvis du ikke er særlig risikovillig, er et kviklån et godt bud på et lån, der passer til dig. Det er nemlig hos de færreste kviklånsudbydere, at du skal stille sikkerhed for lånet. Dermed løber du ikke en lige så stor risiko ved at optage lånet. Altså skal du blandt andet overveje, om du ønsker et lån, som du skal stille sikkerhed for; for hvis du ønsker dette, er det ikke et kviklån, du skal lede efter.
Overvej din alder
Alle over 18 år kan ansøge om et kviklån. Det er nemt og hurtigt. Som vi har været inde på, kan det dog være en smule vanskeligt at finde en låneudbyder, der tilbyder lån til personer under 21 eller 25 år. Det er dog muligt at finde låneudbydere, der tilbyder kviklån til personer under 21 år. Men disse kviklån er ofte dyrere, fordi låneudbyderen løber en større risiko. Derfor er det også en rigtig god ide at overveje, om du kan vente med at optage et kviklån. Måsle til du er fyldt 21 – eller endnu bedre 25. På den måde kan du højst sandsynligt spare nogle penge. Og hvem vil ikke det? Hvis du for eksempel bliver 21 år kort tid efter, at kviklånet er optaget, vil du måske ærgre dig meget.
Vælg løbetid med omhu
De fleste, der låner penge, vil gerne være så hurtigt gældfrie igen som muligt. Fristelsen for at vælge en kort løbetid på kviklånet, og dermed blive hurtigere gældfri, kan altså være stor og svær at modstå. Når du skal vælge løbetid på lånet, er det dog vigtigt, at du slår koldt vand i blodet. Du har større chance for at blive gældfri, hvis du vælger en længere løbetid og beholder et tilpas råderum i din økonomi. Frem for hvis du vælger en for kort løbetid.
Hvis du vælger en for kort løbetid, kan du nemlig få svært ved at betale rettidigt. For hvad hvis der pludselig kommer uforudsete udgifter? Det er altså vigtigt, at du tænker dig om, når du skal vælge lånets løbetid. Måske vil lånet blive dyrere, hvis du vælger en længere løbetid. Men den månedlige ydelse vil blive mindre, hvilket kan skabe luft i økonomien. Så vær sikker på, at du kan overholde løbetiden. Så skal du tidsnok blive gældfri.
Hvor stort er dit behov?
Når du skal optage et kviklån, kan du selv ansøge om et bestemt beløb. Du har altså selv ansvaret for at vide, hvor mange penge du har behov for at låne. Det kan være svært at vide helt præcist, hvor mange penge der er behov for at låne. Hvis du er i tvivl, må du som hovedregel hellere ansøge om for meget end for lidt. Låneudbyderen kan nemlig godt finde på at godkende et mindre lån end det, du har ansøgt om. Det er dog vigtigt, at du ikke blot låner penge for at gøre det – for kviklån koster penge.
Jo flere penge du skal låne, jo dyrere bliver lånet i sidste ende. Sørg derfor for at afdække dit behov så præcist som muligt, så du ikke kommer til at låne mere, end du har brug for. Det vil være nogle dyre penge at have stående på kontoen eller bruge på noget unødvendigt.
Billigt eller dyrt lån?
Inden du låner penge, skal du naturligvis overveje, hvilke forskellige lånemuligheder du har. Som vi har været inde på, er et kviklån nemlig et forholdsvist dyrt lån. De mange fordele ved et kviklån gør dog, at der er mange, der synes, at prisen er det hele værd. Altså at fordelene opvejer prisen, som typisk er højere end på et banklån. Hvis prisen er det vigtigste for dig, bør du overveje, om du kan låne penge i et pengeinstitut i stedet. Således går du glip af mange fordele, men du får til gengæld – højst sandsynligt – et billigere lån. Pointen her er altså, at du skal gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst. Og derfra skal du afdække de muligheder, du har, for at imødekomme dine egne ønsker.
Hvem optager kviklån?
Der kræves, at du er fyldt 18 år, for at du kan optage et kviklån. Nogle udbydere kræver dog, at du er lidt ældre. Det er eneste krav, der stilles, før du kan ansøge om et lån.
Det bliver så vurderet, om du kan få lov til at optage et lån. Og svaret på den vurdering kommer virkelig hurtigt. Nogle udbydere giver dig bare et lån uden vurdering. Men for din egen skyld er det jo vigtigt, at du har økonomisk mulighed for at tilbagebetale lånet. Så skulle du blive afvist, så er det for din egen skyld.
Bortset fra det, så kan alle ansøge om et kviklån.
Så svaret på spørgsmålet: Hvem tager kviklån? Må være, at det gør hvem som helst, der akut har brug for et lån.
Hvad kan jeg låne penge til?
For de fleste låneudbyderes vedkommende stilles der ingen spørgsmål til, hvad du har tænkt dig at bruge de lånte penge til. I modsætning til for eksempel at ansøge om et banklån, så er der her ingen krav til, at du skal bruge pengene til noget bestemt.
Om du akut har brug for en computer, en cykel, en bil eller et fjernsyn, eller om du brændende ønsker dig en mærkevaretaske og de matchende stiletter eller en fed charterrejse, det styrer du helt selv. Det er der ingen, der blander sig i.
Ønsker du afdragsfrihed?
Det sidste, du skal overveje, inden du ansøger om et kviklån, er, om du ønsker afdragsfrihed på lånet. Nogle låneudbydere tilbyder afdragsfrie lån for en periode. Og derfor er det naturligvis disse låneudbydere, du skal på jagt efter, hvis du ønsker afdragsfrihed.
Det kan være en god ide at undersøge, om du kan få et afdragsfrit lån, hvis du har flere dyre lån, eller hvis du for en periode ikke har meget luft i din økonomi. Med afdragsfrihed kan du nemlig skabe noget luft i din økonomi. Så bliver der penge til at betale de dyrere lån af først. Hvis du vælger et afdragsfrit lån, skal du dog være opmærksom på, at der vil gå længere tid, før du bliver gældfri. Derudover vil dine ydelser blive højere, når du begynder at afdrage på gælden. Idet du jo i en periode ikke har afdraget.
Hvor finder jeg disse kviklån?
Der er ret mange låneudbydere på markedet, som hellere end gerne vil være dig behjælpelig, hvis du er på udkig efter et hurtigt lån.
Derfor er det heller ikke særlig svært at finde dem, der tilbyder dig hurtige lån.
For at finde ud af, hvem der udbyder kviklån, kan du simpelthen skrive “hvem udbyder kviklån” i Googles søgefelt. Så popper der flere sider op med diverse udbydere. Her kan du surfe lidt rundt og blive lidt klogere på, hvad de hver især kan tilbyde deres kunder, og hvordan deres lånevilkår er.
Synes du, at det virker temmelig uoverskueligt, så findes der nogle sider, hvor mange af disse lånefirmaer er samlet og linet op. Så det er meget nemmere for dig at finde rundt i, hvilket firma der kunne være noget for dig. Se for eksempel på siden kviklån.dk, som er meget overskuelig og let at vurdere.
Sådan ansøger du om et kviklån
Det er nemt og enkelt at ansøge om et kviklån. Det kræver ikke meget, og de fleste kan gøre det. Hvis du er over 18 år og myndig, kan du ansøge om et lån online. Når du ansøger om et lån, skal du bruge tre ting: En computer med internetforbindelse, dit NemID og dine lønsedler. Du skal ikke bruge andet end disse ting, og dette vidner blot om, hvor nemt det er at ansøge om et lån.
Det første, du skal gøre, når du skal ansøge om et lån, er at finde de låneudbydere, du vil ansøge hos. Det er en rigtig god ide at sende låneansøgninger til flere låneudbydere. Så kan du sammenligne de lånetilbud, du får. En låneansøgning er ikke ensbetydende med, at du skal optage lånet. Du optager først et lån, når du har godkendt og underskrevet låneaftalen. Vi anbefaler, at du finder minimum tre forskellige låneudbydere at ansøge hos.
Kom nu i gang med låneansøgningen
Når du har fundet de rette låneudbydere, skal du i gang med at lave din låneansøgning. Dette er nemt og enkelt. Du skal blot følge den procedure, der er hos den enkelte låneudbyder. Du bliver guidet igennem hele processen, så du ved, hvad du skal gøre. Det er blandt andet her, du skal uploade kopier af dine lønsedler, da dette typisk vil være en del af låneansøgningen. Det er også her, du skal angive, hvor meget du ønsker at låne. Samt hvor lang en løbetid på lånet du ønsker.
Når du har sendt dine låneansøgninger afsted, er det op til låneudbyderen at vurdere, om de vil tilbyde dig et lån. Ofte går der ikke mange timer, før du ved, om du bliver tilbudt et lån. Du kan modtage et lånetilbud svarende til det, du har ansøgt om. Du kan også risikere at modtage et lånetilbud, hvor låneudbyderen eksempelvis tilbyder dig at låne et mindre beløb end det, du har ansøgt om. Derfor skal du læse lånetilbuddet grundigt igennem. Og du skal sammenligne det med de andre lånetilbud, du modtager.
Underskriv aftalen
Hvis du har besluttet, at du vil takke ja til lånetilbuddet, skal du blot underskrive aftalen. Dette kan du gøre på to måder. Den første måde er klart den hurtigste. Her skal du blot skrive under elektronisk med dit NemID. Alternativt skal du printe lånetilbuddet ud, skrive under på det, scanne det underskrevne lånetilbud ind på computeren og sende det til låneudbyderen. Når du har underskrevet lånetilbuddet, går der ofte kun få dage, før du har pengene på din konto.
Denne procedure er stort set den samme, uanset hos hvilken låneudbyder du vælger at ansøge. Det kan dog variere, hvilke informationer du skal angive i din låneansøgning. Derfor er det vigtigt, at du blot følger guiden hos den enkelte låneudbyder. Låneudbyderne har gjort det så nemt for dig som muligt, så det er overskueligt og hurtigt at ansøge om et lån. Derfor skal du heller ikke være nervøs for at gøre noget forkert. Hvis du alligevel er det, skal du blot tage kontakt til låneudbyderen, som vil hjælpe dig.
Det er ikke farligt at låne penge med kviklån
Kviklån har været en udskældt lånetype. Dette skyldes måske primært rygter om dårlige betalere, der har optaget kviklån. Det dårlige ry var muligvis også medvirkende til, at loven om de 48 timers ”tænkepause” blev vedtaget. Flere og flere optog nemlig kviklån, og nogle få vidste ikke, hvad de gik ind til.
Derfor fik de svært ved at betale deres penge tilbage. Du har måske set eksempler på dette i TV3s program Luksusfælden. Her er kviklån ofte synderen, når økonomien går dårligt. Det er dog vigtigt at huske, at det absolut ikke er farligt at optage et lån. Såfremt du har en nogenlunde sund økonomi. Hvis du kan betale lånet tilbage til låneudbyderen rettidigt, er et kviklån lige så godt, som alle andre lånetyper er. Det farlige sker først, hvis du ikke kan betale dine ydelser. Og hvis du ikke kontakter din låneudbyder for at finde en løsning.
Hvis du har læst vores information om kviklån, og du har taget dine forholdsregler inden optagelse af lånet, skal du ikke være nervøs. Det vigtigste er blot, at du er sikker på, at du kan betale lånet tilbage rettidigt.
Statistik om kviklån
Der er rigtig mange forskellige mennesker, der optager lån i dag. Dette skyldes primært, at kviklån er så bred en lånetype. Et kviklån kan bruges til lige netop det, du ønsker. Samtidig er låneprocessen hurtig, og det er nemt for alle at ansøge om etlån. Et kviklån er altså en meget populær lånetype. Og dette understreger også blot pointen om, at det altså ikke er farligt at optage et lån i dag.
Statistikker viser, at der i dag er en massiv vækst på markedet for kviklån. Der kommer flere og flere udbydere, og flere og flere efterspørger disse lån. Dette betyder også, at der er større konkurrence på markedet, hvilket blot gavner dig som forbruger. Den øgede konkurrence gør, at låneudbyderne må være kreative og innovative. Og dette betyder, at der hele tiden kan komme nye fordele til dig som låntager.
Hvem optager som oftest kviklån?
Hvis man ser på, hvem der optager kviklån, kan man se, at det er meget forskelligt. Generelt er det personer i alle aldre og alle befolkningsgrupper, der optager. Hyppigst er det dog personer mellem 25 og 30 år, der optager kviklån. Mens personer mellem 18 og 24 år optager færrest kviklån.
Det er ligeledes forskelligt, hvor store lån der optages. Beløbet på et kviklån kan variere. Der er nogle låneudbydere, der kun tilbyder mindre lån, mens andre tilbyder lån på flere hundrede tusinde kroner. Derfor er det også meget forskelligt, hvor mange penge der lånes. De fleste optager dog mindre forbrugslån på mellem 5.000 og 10.000 kroner. Hvor stort et beløb, du skal låne, afhænger naturligvis af, hvad du skal bruge pengene til. Og der er ikke nogen regler omkring dette, når det kommer til lån.
Det kan vores tjeneste
Her på vores side kan du sammenligne forskellige lån. Vi har lavet en overskuelig oversigt over forskellige kviklån, som gør det nemt for dig at finde det rette lån. Du kan nemt og enkelt finde kviklån fra forskellige udbydere, sammenligne dem og sende låneansøgninger til låneudbyderne.
Vi sørger hele tiden for at opdatere siden, så vi har de rigtige oplysninger om alle lån. Således kan du hele tiden føle dig tryg ved at bruge vores tjeneste.
Har du spørgsmål til dit kviklån?
Vi har nu guidet dig igennem alt det, der er værd at vide om kviklån. Du kender de mange fordele og den primære ulempe, der er ved at optage et kviklån. Derudover ved du, hvad du skal overveje, inden du optager et lån. Det allervigtigste er blot, at du overvejer din økonomiske situation nøje, inden du optager et lån. Har du har lavet et budget? Og du ved, at du har råd til at betale din månedlige ydelse? Samtidig med at du har lidt luft i økonomien, er et kviklån en god ide. Med vores tjeneste kan du nu gå i gang med at finde de låneudbydere, du vil ansøge om et kviklån hos.
Hvis du har spørgsmål til dit kviklån, som du ikke kan finde svar på her, bør du kontakte låneudbyderen. Dette gælder, hvis du har konkrete spørgsmål til et kviklån. Og dette gælder uanset, om det er før eller efter, du har optaget lånet.
Hvis du får problemer med dit kviklån, er det også vigtigt, at du kontakter låneudbyderen. Sammen kan I måske finde en løsning, der er fordelagtig for dig. Du skal nemlig huske, at låneudbyderen er vant til, at der kommer udfordringer, der gør, at det kan være svært at betale rettidigt. Derfor gør låneudbyderen også alt for at finde en løsning, der er god for jer begge. Når dette er sagt, er det dog vigtigt at pointere, at du altid skal betale dit lån som aftalt.