Har du brug for en online valutaberegner? Når man rejser meget er det rart og have en valutaomregner ved hånden! Vi kan omregne mere end 50 valutakurser.
Når vi rejser ud i verden, er der mange ting vi skal være opmærksomme på. Det kan være alt fra rejseforsikring og bookingbekræftelser til lidt lokale ord og ikke mindst viden om den valutakurs. Derfor er det en rigtig god idé at benytte en valutaomregner både før og under rejsen.
For at gøre det nemt for dig at finde den nuværende kurs for lige præcis den valuta, som du er interesseret i, har vi fået udviklet en valutaomregner der både er nem, hurtig og gratis at benytte.
Hvis du alligevel skulle være i tvivl om, hvordan du gør brug af ovenstående lommeregner til vekselkurser, så kan du følge denne korte guide:
1. Vælg valuta #1 i venstre side af valutaomregneren (f.eks. DKK)
2. Vælg valuta #2 i højre side af valutaomregneren (f.eks. EUR)
3. Skriv herefter beløbet du ønsker at veksle i venstre side og få resultatet i højre
Indhold
Det er essentielt, at man har styr på de aktuelle valutakurser, når man opholder sig i et fremmet land. Kender man ikke valutakursen, har man ikke nogen reel idé om, hvad de enkelte ting koster – og det kan hurtigt komme til at gøre ondt på pengepungen.
Men det er faktisk ikke kun, når man rejser, at det er vigtigt, at man har styr på valutakurser. Hvis man handler på udenlandske webshops, vil priserne ofte blive vist i den lokale valuta. Derfor er det altid godt at have et sted, hvor man kan gå hen og omregne til danske kroner.
Og det er lige præcis det vi hjælper dig med, her på siden. Benyt dig af valutaomregneren øverst oppe, og få de aktuelle valutakurser med det samme. Så ved du præcis hvor meget, det kommer til at koste, når du handler i udlandet.
Har du planer om at rejse til England eller Storbritannien inden for den nærmeste tid, enten i forbindelse med arbejde eller bare som ferie? Så bør du tjekke op på vekselkursen mellem britiske pund og danske kroner.
Kursen på pund er nemlig meget skiftende i øjeblikket, blandt andet på grund af politiske situationer som brexit. Derfor kan man ikke bare gange med 10, som engang var tommelfingerreglen.
Øverst på siden kan du heldigvis finde en valutaomregner mellem pund og DKK – og dermed løbende holde øje med vekselkursen mellem de to valutaer.
Men det er ikke kun relevant at holde styr på den britiske pund, når du rejser på ferie til eksempelvis London eller Edinburgh. Hvis du handler på nettet i Storbritannien eller England er det også en rigtig god idé, at kende vekselkursen.
Der er mange populære webshops i England. Danskerne handler især meget på den britiske Amazon, Etsy og forskellige tøjsider. Hvis du bliver i tvivl om prisen på det, som du er interesseret i, kan du altid benytte vores valutaomregner pund til DKK.
Når man skal finde den aktuelle kurs fra GBP to DKK, er det en god idé at bruge en specialudviklet valutaomregner, der bruger de aktuelle kurser. Sådan en valutaomregner har vi her på siden, og du kan til hver en tid tjekke kursen mellem GBP og DKK.
Det betyder, at når du sidder midt om natten til LAN med venner, og skal købe et computerspil på en britisk webshop, så kan du altid finde prisen i danske kroner via vores omregner GBP to DKK.
Men det betyder også, at hvis du står i England, Skotland eller Nordirland og akut skal kende prisen på en vare eller en ydelse, så kan du bruge vores valutaomregner til at se vekselkursen mellem GBP og DKK.
Inden du rejser til England eller Storbritannien, bør du overveje, hvorvidt det giver mening at veksle dine DKK til GBP allerede hjemmefra. Efter Brexit er der usikkerhed i forhold til, hvilke krav der er til personer, der rejser ind i landet, og du bør derfor løbende tjekke op på disse.
Et krav kunne sandsynligvis være, eller blive, at man ikke må medtage store mængder af kontanter. Derfor er det ikke sikkert, at det er en god idé at veksle mange tusinde DKK til GBP hjemmefra, da det muligvis kan volde problemer ved indrejse til landet.
Det er et helt generelt rejseråd til de fleste lande – især dem med grænsekontrol; det virker hurtigt mistænkeligt, hvis man har mange kontanter med sig. Så selvom du får en god aftale i forholds til vekselkursen på DKK til GBP, så tjek lige op på reglerne inden afrejsen.
Når det så er sagt, så kan du naturlgivis altid tjekke op på den aktuelle og liveopdaterede kurs fra DKK til GBP via vores valutaomregner øverst på siden. Vi henter vores data løbende fra Nationalbanken, og du er derfor sikker på, at du har den mest aktuelle kurs.
Du kan læse meget mere om, hvordan kurserne bliver beregnet, og hvornår de bliver opdateret, hvis du scroller længere ned på siden til afsnittet Valutaomregner Nationalbanken. Så kan du blive klogere på, hvordan vi kan levere den aktuelle kurs fra DKK til GBP og omvendt.
Inden man skal ud at rejse, er der en række ting, der kan være fornuftige at have styr på. Det gælder alt fra pakning og rejseplan til økonomi. Vi har lavet en kort liste over ting, som du kan gøre for at forberede dig bedst til en rejse i de europæiske lande:
· Lav en pakkeliste og tjek af, når tingene bliver pakket
· Sørg for at have alle dine rejsedokumenter let tilgængeligt
o Print eventuelle billetter, rejseplaner, bookingbekræftelser, m.m.
· Tjek vekselkursen med en valutaomregner fra euro til DK
· Hæv euro hjemmefra, så du har til de første par dage
· Undersøg bankgebyrer for at hæve og betale i det pågældende land
· Informér pårørende om din rejseplan, samt flynumre, afgang- og ankomsttider, osv.
Her på siden kan vi ikke hjælpe dig med det hele, men vi kan altid give dig den aktuelle kurs mellem euro og danske kroner. Den udregner du helt selv, ved at benytte vores nyudviklede valutaomregner øverst på siden.
Når man befinder sig et sted i Europa, er man højst sandsynligt i et land, hvor valutaen er euro. Hver gang du skal foretage et køb, vil prisen derfor være euro, og det er dermed en god idé at have en nogenlunde idé om, hvor meget en euro egentlig er værd.
Det er sådan, at den danske krone følger euroens værdi. Det vil sige, at du nogenlunde kan regne med, at kursen euro til DKK altid vil befinde sig omkring 7,5. Det vil altså sige, at euro svarer til cirka 7,5 kroner.
Kursen har dog et lille frium, som den kan bevæge sig indenfor. Det betyder, at hvis du vil have den præcis værdi af et køb, så er det altid en god idé at benytte en valutaomregner fra euro til dansker kroner. Dermed er du nemlig sikker på, at du får den aktuelle og korrekte kurs.
Befinder du dig I Danmark og skal til udlandet, så overvejer du måske at veksle penge hjemmefra. Det kan være en rigtig god idé, da der kan være høje gebyrer forbundet med at hæve penge i udlandet.
Hvis du har besluttet dig for at tage et bestemt beløb med på din ferie eller rejse i Europa, kan du i vores valutalommeregner ovenfor omregne dine DKK to euro. Derudover har vi lavet en vejledende guide nedenfor, som giver et estimat for, hvor meget de enkelte beløb i danske kroner udgør i euro.
· 100 DKK ≈ 15 euro
· 500 DKK ≈ 70 euro
· 1000 DKK ≈ 135 euro
· 1500 DKK ≈ 200 euro
· 2000 DKK ≈ 270 euro
· 5000 DKK ≈ 670 euro
Ovenstående er naturligvis blot estimater, men da DKK og euroen som sagt følger hinanden, vil listen forblive forholdsvist aktuel. Hvis du vil have den helt nøjagtige værdi fra enten DKK to euro eller den anden vej rundt, kan du altid benytte vores gratis valutaomregner øverst på siden.
Når man skal til USA, er det en god idé at have dollars med. Selvom mange tror, at det er et land, der langt fremme teknologisk set. Det betyder, at der kan være mange steder, hvor man ikke har mulighed for at betale med betalingskort, men i stedet skal bruge kontante dollars.
Selvom man sagtens kan hæve penge i USA, er det ofte både nemmere og billigere at have hævet dollars hjemmefra. Dermed sikrer man sig at betale alle de ting, som kræver kontanter – allerede fra dag 1 af. Nogle af disse ting er blandt andet:
· Betaling af taxachauffører
· Drikkepenge
· Tankstationer
· Toiletter (ligesom på tyske rastepladser)
· Fairs og karnevaller
Her kommer en valutalommeregner ind i billedet. For selvom dollarkursen i mange år, har været nogenlunde den samme, har de politiske konflikter og ustabilitet, der har været på det seneste, resulteret i en svingende kurs. Brug derfor vores valutaomregner dollars til at finde live-kursen på dollars i forhold til praktisk talt en hvilken som helst anden valuta.
Hvad end du vil sammenligne dollarkursen med danske kroner, euro, dirham eller noget helt fjerde, så kan vores valutaomregner dollars fortælle den aktuelle kurs – helt gratis.
Som med både euro og pund, er USD en utrolig vigtig valuta for rigtig mange mennesker. Hvis ikke du selv shopper på nettet i USA, så kender du sandsynligvis nogen der gør. Samtidig er det også en af de valutaer, der bliver brugt mest rundt omkring i verden. Derfor, er det en god idé løbende at kende vekselkursen USD to DKK, for at have en god idé om, hvad diverse ting koster.
Vores valutaomregner øverst på siden, bliver opdateret direkte adskillige gange om dagen. Dermed er du sikret, at du hele tiden får den nyeste USD to DKK kurs. Så er du fri for bekymringer og forvirrende situationer, hvor du ikke ved hvad et produkt i udlandet koster.
Som sagt er det nemlig ikke kun USA, der gør brug af USD. Også andre lande godtager den amerikanske dollars, som et betalingsmiddel. Noget man eksempelvis gør brug af i Sri Lanka, Ecuador, Samoa og Mikronesien.
Inden du rejser afsted, er det derfor en god idé at kende vekselkursen mellem USD to DKK.
Når du rejser til USA eller et andet land, der benytter sig af USD som valutakurs, er det en god idé at kende den aktuelle dollar kurs. Det skyldes, at det har stor indflydelse på, hvor meget de enkelte produkter og ydelser koster – det har vi allerede nævnt af flere omgange, men det er faktisk ikke det eneste, du bør vide inden afrejse.
Det er nemlig sådan, at mange banker og kortudbydere tager et gebyr for betaling og hævning i udlandet. Det vil sige, at selvom du betaler med kort i udlandet, slipper du ikke for at betale et vekselgebyr. Der er forskelligt, hvor højt gebyret er fra bank til bank, men mellem 0,5 og 1,5 procent er normen.
Det betyder, at du i tillæg til købets værdi jævnfør den aktuelle dollar kurs, kommer du til at betale et vekselgebyr på op mod 1,5 procent. Dette vekselgebyr er som regel også gældende, når du hæver dollars i en udenlandsk ATM.
Det er blot endnu en god årsag til at veksle penge allerede hjemmefra, da flere banker tilbyder gebyrfri veksling, hvis blot pengene bestilles i god tid. Bestiller du samtidig dine USD på et tidspunkt, hvor dollar kursen er lav, kan du få ekstra meget valuta for pengene.
Bor du til daglig i et land, der benytter sig af den amerikanske dollar, men er på visit i Danmark? Så får du sandsynligvis brug for at veksle tilbage til din hverdagsvaluta. Derfor tilbyder vores valutaomregner naturligvis også muligheden for at tjekke valutakursen DKK to USD.
Det er lige så nemt at undersøge kursen den vej rundt – du vælger blot DKK i venstre felt øverst på siden, og USD i højre felt. Dermed får du den aktuelle og live opdateret kurs DKK to USD med det samme. Det behøver derfor ikke at tage mere end et par sekunder at tjekke, hvad det koster at købe et lager af Haribo-slik med hjem til USA, Ecuador, eller hvor du ellers har bosat dig.
Vi sætter en ære i, at vores valutaomregner er specialudviklet til denne side. Og mens andre blot gisner om de aktuelle kurser, eller henter tallene fra uofficielle kilder, henter vi vores data løbende fra Nationalbanken.
Den Europæiske Centralbank (ECB) fastsætter hver dag 32 valutakurser. Dette sker på et telefonmøde, der afholdes hver dag klokken 14:15. Kurserne fastsættes baseret på oplysninger fra relevante centralbanker – som eksempelvis Nationalbanken. Efter mødet offentliggøres valutakurserne klokken 16, og Nationalbanken opdaterer kurserne hurtigst muligt derefter.
Når Den Europæiske Centralbank har fastsat de aktuelle valutakurser i forhold til euroen, bruger Nationalbanken kursen mellem euroen og den danske krone, til at udregne valutakursen på de øvrige valutaer i forhold til DKK.
Vores valutaomregner Nationalbanken opdateres live, så du er sikker på, at du får de nyeste og mest aktuelle valutakurser. Det sikrer, at du kan tage informerede beslutninger, når du skal veksle penge, handle i udlandet, sælge ting i en fremmed valuta, eller noget helt andet, der involverer brugen af en udenlandsk valuta.
Hold dig derfor løbende opdateret omkring aktuelle valutakurser, ved brug af vores valutaomregner Nationalbanken.
Vi har flere gange brugt valutakurser og vekselkurs i flæng. Men det er faktisk vigtigt, at man kender forskellen på de to – for de er nemlig ikke altid det samme. Derfor får du her en forklaring på, hvordan vekselkurser adskiller sig fra valutakurser.
Når man tjekker en valutakurs, er det den officielle værdi på den aktuelle valuta i forhold til den valuta, man holder den op i mod. Ved euro til danske kroner, er det derfor ofte 1 euro = 7,5 danske kroner.
En vekselkurs er derimod den kurs, som man kan veksle de to valutaer til. I samme eksempel med euro til danske kroner, vil man måske kun kunne få 7,4 danske kroner for sin 1 euro, hvis man gik til en vekselerer (person / virksomhed, der veksler penge).
I en ideel verden ville man, som privatperson, ønske at vekselkurserne og valutakurserne var de samme. Sådan er det desværre ikke altid. Eftersom en vekselerer også skal tjene penge, vil man typisk købe valuta til en højere pris, end den aktuelle kurs. Samtidig vil man ofte blive tilbudt en lavere pris end valutaen er værd, hvis man ønsker at sælge en valuta. Differencen her på vekselkurser og valutakurser, er altså der, hvor vekselereren tjener penge.
Hvordan undgår man dette? Det kan være svært, men det kan lade sig gøre. Nogle banker tilbyder en gebyrfri og akkurat vekselkurs til bestemte kundegrupper. Alternativt kan man betale med kort i udlandet, hvor man sandsynligvis slipper for en lavere vekselkurs, men til gengæld skal man betale klækkelige gebyrer for brug af kortet.
Vi kan desværre ikke viser dig alle de vekselkurser, som forskellige virksomheder benytter – men hvad vi kan gøre, er at vise dig de optimale vekselkurser (= de aktuelle valutakurser). Disse kan du benytte til at vælge den billigste vekselerer, når du skal veksle penge.
Du husker måske et lille kort, som man kunne have med i pungen, da man rejste før internettets udbredelse. Her kunne man se en tommelfingerregel for en eller flere valutakurser, samt vekselkursen for de mest udbredte beløb (ofte 1 dollars, 5 dollars, 10 dollars, osv.). Det var altså en fysisk valutaomregner, og den var god at have, men aldrig akkurat.
Heldigvis er der ikke behov for disse fysiske valutaomregnere længere. I dag er det bare at tage telefonen frem, og gå på internettet for at finde den ene online valutaomregner efter den anden – nogen bedre end andre.
Selv er vi stolte af vores nyudviklede online valutaomregner, der opdateres live med de aktuelle kurser fra Nationalbanken. Det betyder, at du hele tiden er sikret den nyeste og mest akutelle kurs på lige præcis den valuta, som du er interesseret i.
Og det bedste af det hele? Vores online valutaomregner er naturligvis helt gratis at gøre brug af.
Mange mennesker oplever udfordringer, når de skal omregne valuta på en lommeregner. For hvad er det nu lige, man skal gange med hvad, for at få prisen i danske kroner? Du er ikke den eneste – og det er blandt andet årsagen til, at vi har udviklet vores valutaberegner.
Når du bruger en online valutaberegner, undgår du at skulle stå frustreret med en lommeregner i din yndlingsbutik i New York eller ved iskiosken på strandpromenaden i Marbella. I stedet får du et korrekt og live opdateret resultat på valutaen, som du ønsker at undersøge – og det tager blot et par sekunder.
Som nævnt tidligere opdateres vores valutaberegner direkte fra Nationalbankens valutakurser, og du slipper derfor at bekymre dig om, hvorvidt det er den rigtige kurs, der beregnes på.
Få de bedste online lån direkte i din indbakke